Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Skupina AGEL hospodařila v roce 2018 se ziskem 754 milionů

16.7.2019

Skupina AGEL, která je největším a nejúspěšnějším soukromým poskytovatel zdravotní péče ve střední Evropě, dosáhla v roce 2018 konsolidovaného zisku před zdaněním 754 milionů korun.

„Výše hospodářského výsledku je v trendu minulých let a zapadá do dlouhodobé investiční a rozvojové strategie skupiny AGEL,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva společnosti AGEL MUDr. Aleš Herman, Ph.D., který do funkce nastoupil prvního ledna 2019.

V roce 2018 se skupina AGEL rozrostla o Nemocnici Dr. Vojtěcha Alexandra v Kežmaroku. 

Investice skupiny činily v loňském roce více než 650 miliónů korun. Mezi největší investiční projekty roku 2018 patřilo dokončení první etapy budování Komplexního onkologického centra v Komárně s moderním lineárním urychlovačem a CT-simulátorem, renovace operačních sálů a nákup nového CT přístroje v Podhorské nemocnici v Bruntále či pořízení nového mamografu do Vítkovické nemocnice v Ostravě.

V roce 2018 došlo v Českém Těšíně k otevření pobočky AGEL Střední zdravotnické školy, když v roce 2019 je v plánu otevření vyšší odborné školy, které rozšíří nabídku stávajících možností vzdělání tolik žádaného zdravotnického personálu.

Skupina AGEL zaměstnává 13,5 tisíce pracovníků. Vloni bylo ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL provedeno 5,5 milionu ambulantních ošetření, uskutečnilo se 220 tisíc hospitalizací, 52 tisíc operací a narodilo se zde 13 tisíc dětí.

Skupina AGEL provozuje 22 nemocnic, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení.

Zisk společnosti AGEL a.s. dosáhla v roce 2018 podle auditované výroční zprávy hodnoty 884 milionů korun.

zpět na novinky

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL