Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

AGEL je opět nejlepším zaměstnavatelem v Olomouckém kraji

23.5.2024

Skupina AGEL, lídr ve zdravotnickém sektoru s více než 9 tisíc zaměstnanci v České republice, opět triumfovala v prestižní soutěži Pluxee Zaměstnavatel roku 2024. První místo v soutěži o nejlepšího zaměstnavatele v Olomouckém kraji v elitní kategorii nad 5 tisíc zaměstnanců drží skupina již druhým rokem.

„Opětovné vítězství v této soutěži je pro nás obrovskou poctou a důkazem, že naše úsilí o neustálé zlepšování pracovních podmínek nese své ovoce. V dnešní konkurenceschopné době, zvláště ve zdravotnictví, je klíčové, aby zaměstnavatelé poskytovali nejen stabilní pracovní možnosti, ale také benefity, které motivují k vysokým pracovním výkonům,“ uvedla Mgr. Lucie Rozbořilová Štěpánková, MBA, ředitelka HR společnosti AGEL.

Více než 9 tisíc zaměstnanců pracuje v České republice pod značkou AGEL. Většina z nich jsou zdravotníci, lékaři a nezdravotnický personál v nemocnicích a dalších zařízeních, kde ročně ošetří téměř 100 tisíc hospitalizovaných pacientů a provedou 7,4 milionu ambulantních vyšetření. Zvláště pro tato náročná povolání je nutností zajistit nejen dobré pracovní podmínky, které zaměstnancům dávají stabilní pracovní možnosti, ale také poskytnout benefity, jimiž zaměstnavatel prokazuje svým pracovníkům výborný přístup a motivaci k pracovním výsledkům.

AGEL klade důraz na vzdělávání a rozvoj svých zaměstnanců. „Naším cílem je mít zaměstnance erudované, kontinuálně se vzdělávající, schopné skloubit povinnosti pracovní i osobní tak, abychom byli pro naše pacienty empatickými odborníky se srdcem na pravém místě. Je pro nás ctí, že jsme na správné cestě ke splnění našich vizí,“ sdělila místopředsedkyně představenstva společnosti AGEL MUDr. Marie Marsová, MBA, LL.M., a dále upřesnila: „V posledních dvou letech jsme se ještě více zaměřili na odborný růst nelékařského zdravotnického personálu prostřednictvím specializačního vzdělávání a certifikovaných kurzů, a to především ve spolupráci s Národním centrem ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů.“ AGEL rovněž motivuje a finančně podporuje zaměstnance všech profesí v oblasti manažerského vzdělávání, a to především v rámci profesních vzdělávacích programů MBA a LL.M., které jsou převážně zaměřeny na problematiku zdravotnictví, a také v oblasti postgraduálního a doktorského vzdělávání.

Dvacátý druhý ročník nezávislého hodnocení Pluxee Zaměstnavatel roku porovnával společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů s cílem ocenit a zviditelnit firmy s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Hodnocení probíhá celosvětově uznávanou metodikou Saratoga od společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika.

AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě. Jen v České republice v současné době AGEL provozuje 14 nemocnic, síť poliklinik, síť lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí AGEL také na Slovensku. Zdravotníky vzdělává v AGEL Střední zdravotnické škole a Vyšší odborné škole zdravotnické s pobočkami v Přerově, Ostravě a Českém Těšíně.

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL