AGEL pomáhal na největším tenisovém turnaji

29.7.2024

Společnost AGEL byla i v letošním roce poskytovatelem zdravotní péče na největší tenisové akci v Česku, kterou byl od 19. do 26. července v areálu TK Sparta Praha ve Stromovce ženský turnaj WTA 250 Livesport Prague Open 2024.

Tropické počasí minulého týdne přineslo přítomným zdravotníkům nezvykle velké množství zásahů. Nejčastějšími problémy byly kolapsy z horka, které postihly více než 20 diváků, ale nevyhnuly se ani mladým sběračům míčků, z nichž tři navzdory všem preventivním opatřením a důslednému pitnému režimu potřebovali pomoc přímo na kurtu. „Naštěstí šlo o situace, které vypadaly na první pohled dramaticky, ale díky rychlému zásahu, ochlazení postiženého, doplnění tekutin a polohování nešlo naštěstí nikdy o nic vážného,“ podotkl Pavel Sibřina, ředitel POLIKLINIKY AGEL Praha Italská.

Neobvyklá řada zranění se v letošním ruce nevyhnula ani hráčkám, když převahu měly domácí tenistky. „Byla to neuvěřitelná smůla, takový počet zranění a skoro vždy u domácích hráček, to jsem ještě nezažil,“ posteskl si ředitel turnaje Miroslav Malý. Díky nové magnetické rezonanci v Poliklinice AGEL Praha Italská byla na dosah rychlá a přesná diagnostika, kterou využilo přes 10 tenistek. Zřejmě nejvážnější zranění si přivodila mladá hráčka Sparty Dominika Šalková, která na turnaji předváděla životní výkony, ale po pádu v osmifinále musela vzdát a skončila se sádrou na kotníku levé nohy.

„Chtěl bych poděkovat společnosti AGEL a jejím zaměstnancům za tradiční profesionální zajištění zdravotní péče o všechny účastníky turnaje, od hráček až po malé sběrače. Věřím, že během příštího ročníku budou mít daleko méně práce a budou se tak moci více soustředit na své preventivní programy v zóně pro fanoušky,“ poděkoval za lékařské zabezpečení Miroslav Malý.

Součástí spolupráce turnaje a hostitelského klubu se společností AGEL bylo i předání společného charitativního šeku Nadace AGEL a TK Sparta Praha, který před finálovým zápasem přebral od ředitele turnaje Malého a členky správní rady nadace Lucie Dvořákové postižený sportovec Aleš Eger, jako příspěvek na sportovní invalidní vozík.

Společnost AGEL je od minulého roku generální partnerem Českého tenisového svazu a kromě státní reprezentace a velkých tenisových turnajů podporuje růst mladých tenisových talentů po celé republice.

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská