Logo

Skupina AGEL je nejúspěšnějším poskytovatelem zdravotní péče
ve střední Evropě.

Média

Sympozium AGEL přivítá světové kapacity v medicíně

18.10.2024

Letošní ročník Sympozia AGEL, zaměřený na současné trendy v ortopedii, traumatologii a rehabilitaci, se poprvé uskuteční v Praze. Po 16 úspěšných ročnících pořádaných na Moravě se akce přesouvá do hlavního města. Letošní Sympozium AGEL, pořádané 22. a 23. října v Hotelu Hilton v Praze, slibuje být největší a nejvýznamnější v historii této odborné události, která každoročně přitahuje špičky z různých oblastí medicíny.

Přesun do Prahy přináší nejen navýšení kapacity akce, ale také příležitost zapojit širší odbornou veřejnost. „Skupina AGEL v posledních letech významně expandovala, rozšířila počet svých zdravotnických zařízení a zlepšila se v mnoha odborných oblastech. V současné době je AGEL největším poskytovatelem zdravotní péče ve střední Evropě, a tomu by měl odpovídat i formát našeho sympozia,“ vysvětluje MUDr. Marie Marsová, MBA, LL.M., místopředsedkyně představenstva AGEL a organizátorka programové skladby sympozia. Předpokládaný počet účastníků dosáhne tisícovky, což je prakticky dvojnásobek účasti z předchozích ročníků.

Výjimeční odborníci z celého světa mezi hlavními řečníky

Sympozium AGEL letos přivítá několik světově uznávaných odborníků, kteří se podělí o své zkušenosti a přinesou nejnovější poznatky z oblasti medicíny. Mezi hlavní řečníky budou patřit prof. Kobi Peleg, Ph.D., MPH, expert na krizové řízení a medicínu katastrof, prof. Carmen M. Terzic, M.D., Ph.D. z Mayo Clinic, a prof. PaedDr. Pavel Kolář, Ph.D., přední český fyzioterapeut a také prof. Vojtěch Havlas, Ph.D., přednosta kliniky dětské a dospělé ortopedie a traumatologie 2. LF UK a FN Motol a člen vědecké rady AGEL.

„Izrael se naučil efektivně reagovat na mimořádné události, a to díky zkušenostem získaným z řešení teroristických útoků. Sdílení těchto znalostí na mezinárodní úrovni je klíčové, protože připravenost znamená možnost zachránit životy,“ uvedl expert na krizový management z izraelské Israeli Academy College v Ramat-Gan a bývalý ředitel Izraelského národního centra pro traumatologii a urgentní medicínu prof. Kobi Peleg, Ph.D., MPH, který v Praze představí izraelské zkušenosti s krizovým řízením​.

Prof. Carmen M. Terzic, M.D., Ph.D., ředitelka Institutu kardiovaskulární rehabilitace na Mayo Clinic v USA, se na pražské konferenci zaměří na pokročilé metody kardiovaskulární rehabilitace a význam prevence srdečních onemocnění. „Mezinárodní sympozia jako je to pořádané AGELem hrají zásadní roli pro rozvoj moderní medicíny, protože poskytují platformu pro výměnu nejnovějších poznatků, inovací a osvědčených postupů,“ říká profesorka Terzic.

Sympozium AGEL nabídne také řadu workshopů zaměřených na praktické ukázky nejmodernějších metod v rehabilitaci, včetně technologií virtuální a robotické rehabilitace, které účastníci budou moci vyzkoušet díky spolupráci s Telemedicínským centrem Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí a dalšími partnery. 

zpět na novinky

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL